Pastoral

Com a col•legi catòlic, el nostre centre està integrat en la missió evangelitzadora de l’Església, i segueix les seves orientacions i criteris pastorals.
Els aspectes educatius i formatius de la nostra missió es concreten en el Caràcter Propi, i la nostra estratègia educativa està continguda en el Projecte Educatiu del Centre. Així mateix està obert a l’educació i formació del nostre entorn.
La nostra pastoral es basa en el carisma de la fundadora de la Congregació de les Germanes de la Doctrina Cristiana ( Mare Micaela Grau): la transmissió dels valors evangèlics que ens va mostrar Jesús de Nazaret, amb un estil de senzillesa i acollida.
Volem donar als nostres alumnes la possibilitat de desenvolupar la competència espiritual, i presentar a Jesús de Nazaret com a opció que dona sentit a la vida i afavorir que puguin trobar-lo en la seva pròpia experiència de fe d’una manera lliure, personal i progressiva.

Lema del curs

ONG

Bon pastor i oratori

Campanyes i d’altres activitats pastorals

icono_pastoral_lema

Lema del curs

Cada curs es treballa un lema comú per a tots els centres HHDC.

El lema d’aquest curs 2023-2024 és “ENS MOU L’ESPERANÇA”
En l’estil dels Centres Educatius HHDC brollen paraules que recullen diferents realitats: proximitat, esperit de família, agraïment, lliurament, testimoni … i en aquest estil, com a element singular està l’alegria.

En la formació dels nens i joves, la ALEGRIA més que un sentiment, és un estil, una actitud que vol ser camí per on transiti la vida de manera que els ajudi a sortir de si mateixos i a ser constructors d’una societat més humana, més justa, més solidària i més fraterna.

La nostra alegria ha de tenir com a base a JESÚS DE NATZARET. A nosaltres ens toca acollir aquesta ALEGRIA i contagiar-la als que tenim a prop o lluny amb la nostra actitud.

El mateix Papa Francisco, en la seva Exhortació Apostòlica “Evangelii Gaudium”, ens convida a una nova etapa evangelitzadora, marcada per l’alegria de l’Evangeli: “L’alegria, és com el signe del cristià. Un cristià sense alegria, o no és cristià o està malalt. No hi ha una altra!”

icono_pastoral_ong

ONG

L’ ONG “EFFETÁ Madre Micaela Grau” és una Associació constituida el 10 de novembre de 2005 per les Germanes de la Doctrina Critiana. Cada curs els centres HHDC realitzem diverses activitats de sensibilització i recaptació de diners amb els que col·laborar en els diferents projectes que les Germanes tenen a Colòmbia i Perú. Trobareu més informació de l’ONG a http://www.effeta.es

pastoral_oratorio-222
icono_pastoral_pastor

Bon Pastor i Oratori

Els alumnes d’Educació Infantil i d’Educació Primària segueixen la línia del Bon Pastor en les classes de Religió. Aquesta manera de treballar l’assignatura és més pràctica i vivencial. El Bon Pastor utilitza la metodologia de Maria Montessori que es basa en què als infants els hi agrada observar i investigar tot el que es troba al seu voltant de manera lliure i espontània. El mestre és el guia que acompanya l’alumne per tal que, a partir de la seva experiència, vagi relacionant els seus coneixements i adquireixi aprenentatges fonamentals per al seu creixement. Els materials que s’utilitzen en les presentacions dels continguts que s’adequen a les característiques de l’edat dels infants i estan estructurats en diferents nivells. En l’Oratori participen els alumnes de P-4 i P-5 i es basa en “L’oratori dels nens petits” de Sant Josep de Calasanz. Tot seguint l’any litúrgic, escolten la Paraula de Déu, la comenten i fan pregària. D’aquesta manera coneixen i viuen millor el missatge de Jesús de Natzareth.

icono_pastoral_campanyas

Campanyes i d’altres activitats pastorals

• Eucaristies d’inici i de final de curs a la Parròquia de Santa Maria.
• 29 de setembre. Dia de la fundadora, M.Micaela Grau.
• Setmana HHDC (20 al 26 de novembre)
• Treball sobre el lema al llarg del curs.
• Convivències.
• Dia escolar de la no violència i la pau.
• Celebració dels diferents temps litúrgics: Advent, Nadal, Quaresma, Pasqua i temps ordinari.
• Campanya de recollida d’aliments en col·laboració amb Càritas diocesana.
• Campanya del Domund.
• Campanya contra la fam.
• Campanya solidària ONG Effetà .
• Festa 1a Comunió.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

¿No es legible? Cambiar el texto. captcha txt

Start typing and press Enter to search